Voorjaarsbloeiers tegen een winterdip

Voorjaarsbloeiers planten in de herfst, zodat je in het voorjaar mag genieten van een kleurrijke bloemenpracht. Ik gun dit iedereen, en dat zeg ik niet omdat ik zelf toevallig een webshop heb waarop de mooiste bloembollen voor het voorjaar worden aangeboden. Ik zeg het omdat een klein bolletje zoals krokusbollen zoveel vreugde brengen na een lange, grauwe en koude winter, toveren deze kleurrijke bloemetjes gegarandeerd een glimlach op jouw gezicht. De eerste bloemen die verschijnen in het voorjaar zorgen sowieso voor de meeste vreugde en vaak zijn dat de voorjaarsbloeiende krokusbollen. Waar je in de zomer een overvloed aan kleurrijke bloemen in de natuur kan vinden, zijn deze vroeg in het voorjaar nog erg schaars. Daarom geniet je veel meer van elke kleurrijke voorjaarsbloeier die in je tuin verschijnt, en is ook elke kleurrijke bloem erg belangrijk voor de natuur.

Voorjaarsbloeiers voor bijen


Krokusbollen verschijnen vaak als een van de eerste bloemen in je tuin, dit zorgt bij mij altijd voor een grote glimlach op mijn gezicht, maar naast deze glimlach zijn de krokusbloemen ook erg belangrijk voor de natuur. Vroeg in het voorjaar, zodra de temperaturen richting de 10 graden gaan, vliegen de hommels en bijen uit. Dit is vaak al rondom februari en in deze tijd van het jaar, staat er in de natuur nog niet veel in bloei. Het is dus een uitdaging voor de bij en hommel om genoeg voedsel bij elkaar te vinden, en jij kan daar een handje bij helpen. Plant in de herfst bloembollen zodat je tuin in het voorjaar vol staat met bloemen. Jij zal hier gegarandeerd van gaan genieten, maar daarnaast help je de natuur ook een handje. Samen planten we de wereld mooier!

Bloemen in de herfst

Krokusbollen zijn vooral bekend om de bloemenzee in het voorjaar, maar wist je dat er ook krokussen zijn die in het herfst bloeien? Krokusbollen zijn dus perfect te gebruiken om kleur in de tuin aan te brengen op het moment dat andere bloemen en planten zich voorbereiden op hun winterslaap of juist nog in een winterslaap verkeren. Om in het voorjaar te kunnen genieten van de verschillende mooie voorjaarsbloemen, moet je in de herfst de bloembollen planten. Voorjaarsbloeiende bloembollen hebben namelijk een periode kou nodig, en moeten dus voor de winter in de grond worden begraven. Zodra het in het voorjaar warmer wordt, weten de voorjaarsbloemen dat het tijd is om te gaan stralen. Kom in de herfst dus nog even onder je deken uit, in het voorjaar zal je hier zeker dankbaar voor zijn.