Deze bekende artiesten danken hun faam aan de Soundmixshow!

Deze bekende artiesten danken hun faam aan de Soundmixshow!

De jeugd van tegenwoordig zou niet meer weten waar het over gaat als we het over de Soundmixshow van Henny Huisman zouden hebben. Mocht je bij die jeugd horen, vraag maar eens aan je ouders, die hebben er vast wel iets leuks over te vertellen. De show werd in 1985 voor het eerst op de Nederlandse televisie uitgezonden en is vanwege het grote succes door veel landen de grens over getild. In de talentenjacht moesten deelnemers een live nummer opvoeren van een bekende artiest waarna ze werden beoordeeld door een vakjury. Deze voorloper van het welbekende Idols heeft ook een aantal bekende artiesten voortgebracht, lees hieronder verder om te weten wie dit waren!

Gerard Joling 

We kennen Gerard Joling momenteel vooral door zijn hilarische Tv-optredens met Gordon in Geer & Goor en zijn aandeel in de Nederlandse zanggroep De Toppers. Hij heeft echter zijn doorbraak te danken aan het eerste seizoen van de Soundmixshow waarin hij met het nummer Crying van Don McLean een derde plek wist te behalen. Na dit optreden had Joling eindelijk de muzikale doorbraak gevonden waar hij zo hard naar op zoek was en bekroonde deze doorbraak door hetzelfde jaar twee singels uit te brengen. De bekendste hiervan is ‘Ticket to the tropics’ waarmee hij in Nederland en Azië voor lange tijd de nummer 1 positie in de hitlijsten innam. 

Marco Borsato

Waarschijnlijk de meest bekende artiest die de talentenjacht voor Nederland heeft voortgebracht, Marco Borsato. De 24 jaar jonge halfbloed Borsato deed in 1990 mee aan de show en won de finale met zijn uitvoering van Billy Vera’s ‘At this moment’. In de jaren hierna bracht hij Italiaanstalige albums uit die stuk voor stuk flopte. Zijn grote bekendheid kwam toen hij in 1994 ‘Dromen zijn bedrog’ uitbracht en daarmee 12 weken de eerste plek van de Top 40 en 13 weken de eerste plek van de Mega Top 50 innam, wat zelfs een Guinness World Record is geweest. Sinds die tijd is Marco Borsato met meerdere records en nummer 1 hits één van de grootste Nederlandse artiesten ooit. 

Glennis Grace 

Glenda Hulita Elisabeth Batta, ofwel Glennis Grace, won in 1994 als zestienjarig meisje de Soundmixshow. Echter was dit niet voldoende voor haar om direct door te breken als bekende artiest in Nederland. Ze bracht na haar winst wel een album uit maar deze haalde niet het gewenste resultaat voor de Amsterdamse zangeres, wat resulteerde in een aantal jaren stilte. Toen ze in 2005 de kans kreeg om, door middel van deelname aan het Nationale songfestival, weer leven te blazen in haar zangcarrière pakte ze die kans. Het lukte echter niet om door de voorrondes heen te komen en ze raakte wederom in de vergetelheid. Pas toen Grace over stapte naar Nederlandstalige muziek gooide ze hoge ogen voor het Nederlandse publiek. Sindsdien is ze sinds 2011 echt doorgebroken door middel van haar deelname aan De beste zangers van Nederland en in 2018 door haar deelname aan America’s Got Talent, waar ze zelf top 10 behaalde. 

artiesten boeken